Kroasani su idealni za doručak, a ako ih ne pojedete sve istog trena možete ih jesti i tokom dana. Ovi kroasani su meki i sveži i sledećeg dana. Možete ih puniti raznim nadevima, i slanim i slatkim, a vrlo su ukusni i ovako prazni.
Sastojci za testo:
- 800 grama brašna
- 400 mililitara jogurta
- 1 kockica kvasca
- 1 kašičica šećera
- 150 mililitara vode
- 200 mililitara ulja
- 2 supene kašike soli
- 100 grama margarina
Za premazivanje:
- 1 jaje
- susam
- 30 grama margarina
Priprema:
Sjediniti mlaku vodu, izmrvljeni kvasac i kašičicu šećera pa ostaviti na toplom da nadođe. U posudi za mešenje sjediniti jogurt, ulje i so, a zatim dodati nadošao kvasac. Promešati, pa uz postepeno dodavanje brašna umesiti meko testo. Testo podeliti na 6 jufki.
Rastanjiti prvu jufku i premazati je omekšalim margarinom. Margarin ne treba da bude tečan da ne bi iscureo. Rastanjiti drugu jufku i prebaciti preko prve, pa je premazati margarinom. Ponavljati postupak dok se ne utroši sav materijal. Ovako složene jufke pokriti čistom krpom i ostaviti da stoje 45 minuta.
Nakon toga razvući testo što tanje, seći na trouglove i uvijati kroasane. Poređati kroasane u podmazan pleh, premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Na svaki kroasan staviti po malo margarina, a zatim peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.