Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Kroasani super mekani

Kroasani su idealni za doručak, a ako ih ne pojedete sve istog trena možete ih jesti i tokom dana. Ovi kroasani su meki i sveži i sledećeg dana. Možete ih puniti raznim nadevima, i slanim i slatkim, a vrlo su ukusni i ovako prazni.
Foto: Pixabay/Pexels
Sastojci za testo:
  • 800 grama brašna
  • 400 mililitara jogurta
  • 1 kockica kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 150 mililitara vode
  • 200 mililitara ulja
  • 2 supene kašike soli
  • 100 grama margarina
Za premazivanje:
  • 1 jaje
  • susam
  • 30 grama margarina
Priprema:

Sjediniti mlaku vodu, izmrvljeni kvasac i kašičicu šećera pa ostaviti na toplom da nadođe. U posudi za mešenje sjediniti jogurt, ulje i so, a zatim dodati nadošao kvasac. Promešati, pa uz postepeno dodavanje brašna umesiti meko testo. Testo podeliti na 6 jufki.
Rastanjiti prvu jufku i premazati je omekšalim margarinom. Margarin ne treba da bude tečan da ne bi iscureo. Rastanjiti drugu jufku i prebaciti preko prve, pa je premazati margarinom. Ponavljati postupak dok se ne utroši sav materijal. Ovako složene jufke pokriti čistom krpom i ostaviti da stoje 45 minuta.
Nakon toga razvući testo što tanje, seći na trouglove i uvijati kroasane. Poređati kroasane u podmazan pleh, premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Na svaki kroasan staviti po malo margarina, a zatim peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene.

Prijatno!

Zašto jedemo ako nismo gladni?

Preuzmite android aplikaciju.