Nisu ni klasične kiflice, a nisu ni kroasani,ali su neverovatno ukusne. Kroasan kiflice!
Sastojci:
- 1 kiilograma brašna
- 500 mililitara mleka
- 40 grama kvasca
- 4 velike kašike kiselog mleka
- 2 kašičice soli
- kašičica šećera
- 1 jaje
Priprema:
Rastopiti kvasac s malo mlakog mleka, kašičicom brašna i šećera. Brašno prosejati, pa mu dodati ostale sastojke i nadošli kvasac. Umesiti meko testo. Umešano testo pokriti čistom krpom i odložiti ga da odmori desetak minuta. Potom testo premesiti i podeliti na pet delova. Svaki deo podelite na 4 jufkice. Oklagijom razvijati jufkice na veličinu malog tanjira, pa ih premazati margarinom i poređati jednu preko druge. Poslednju, četvrtu, ne treba mazati. Postupak ponoviti s preostalim jufkicama. Odložiti ih u frižider da odmore dvadesetak minuta. Od svake kore oklagijom formirajte malo veću okruglu koru, premažite je margarinom i presecite na 8 trougova. Formirati kifle i poređati ih u pleh obložen papirom. Ostaviti ih prekrivene krpom nekih pola sata. U međuvremenu ugrejati rernu na 200 stepeni i pre pečenja kifle premazite umućenim jajetom, posoliti i posuti susamom. Peći dvadesetak minuta.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.