Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Кроасан кифлице

Нису ни класичне кифлице, а нису ни кроасани,али су невероватно укусне. Кроасан кифлице!
Фото: Pixabay/Pexels
Састојци:
  • 1 кiилограма брашна
  • 500 милилитара млека
  • 40 грама квасца
  • 4 велике кашике киселог млека
  • 2 кашичице соли
  • кашичица шећера
  • 1 јаје
Припрема:

Растопити квасац с мало млаког млека, кашичицом брашна и шећера. Брашно просејати, па му додати остале састојке и надошли квасац. Умесити меко тесто. Умешано тесто покрити чистом крпом и одложити га да одмори десетак минута. Потом тесто премесити и поделити на пет делова. Сваки део поделите на 4 јуфкице. Оклагијом развијати јуфкице на величину малог тањира, па их премазати маргарином и поређати једну преко друге. Последњу, четврту, не треба мазати. Поступак поновити с преосталим јуфкицама. Одложити их у фрижидер да одморе двадесетак минута. Од сваке коре оклагијом формирајте мало већу округлу кору, премажите је маргарином и пресеците на 8 троугова. Формирати кифле и поређати их у плех обложен папиром. Оставити их прекривене крпом неких пола сата. У међувремену угрејати рерну на 200 степени и пре печења кифле премазите умућеним јајетом, посолити и посути сусамом. Пећи двадесетак минута.

Пријатно!

Evo kako da pripremite najbolju kafu i ulepšate sebi dan

Преузмите андроид апликацију.