Lagana, mirisna, kremasta i puna slatkog šećera, domaća krempita, nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Sastojci:
Kora:
- 6 žumanaca
- 6 kašika šećera
- 6 kašika mleka
- 6 kašika brašna
- 6 kašika ulja
- 1 prašak za pecivo
Fil:
- 750 mililitara vode
- 2 pudinga od vanile
- 8 kašika šećera
- 6 belanaca
Priprema:
Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte vodu, ulje, brašno i prašak za pecivo. Sjedinite smesu, pa sipajte u pleh od rerne koji ste obložili pek papirom. Lepo rasporedite, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni nekih 25 minuta. Presecite koru na 2 dela kada se ohladi.
Umutite belanca sa šećerom (5 kašika) u čvrst šne. Zatim u šerpu sipajte mleko, pa dodajte šećer (3 kašika) i puding. Kuvajte uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Pomešajte sa belancima i opet umutite kako biste sjedinili smesu.
U kalup stavite prvu koru, sipajte fil, pa drugu koru. Stavite u frižider na 6 sati. Pospite šećerom u prahu i služite.
Prijatno!
Zašto jaja u prodavnicama više ne moraju stajati u frižideru?
Preuzmite android aplikaciju.