Klasični holandez sos je teško napraviti. Ako ga predugo kuvate, dobićete kajganu. Ako ga ne kuvate dovoljno, sos se neće zgusnuti. Ako se previše ohladi, sastojci će se raširiti i dobićete lošu teksturu,ali uz profesionalni trik, lako je postići odličan rezultat.
Sastojci:
- 1 žumanca
- 1 kašičica vode
- 1 kašičica limunovog soka
- 110 grama putera
- 1 prstohvat soli prstohvat mlevene ljute paprike po želji
Priprema:
Pomešajte žumance, vodu, limunov sok i prstohvat soli u činiji koja odgovara ručnom mikseru. Rastopite puter na jakoj vatri uz stalno mešanje dok ne zapeni, odnosno dok ne dostigne temperaturu od 10o stepeni. Pomešajte smesu žumanaca tako što ćete polako uliti otopljeni puter. 30 sekundi kasnije dobićete kremasti sos.
Napomena:
Pre pripreme ostavite žumance na sobnoj temperaturi najmanje 15 minuta da se dovoljno zagreje.
Prijatno!
Svakodnevni doručak mnogih je glavni krivac za gojenje – tvrde lekari
Preuzmite android aplikaciju.