Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Кремасти сос спреман за 60 секунди

Класични холандез сос је тешко направити. Ако га предуго кувате, добићете кајгану. Ако га не кувате довољно, сос се неће згуснути. Ако се превише охлади, састојци ће се раширити и добићете лошу текстуру,али уз професионални трик, лако је постићи одличан резултат.
Фото: Pixabay/stux
Састојци:
  • 1 жуманца
  • 1 кашичица воде
  • 1 кашичица лимуновог сока
  • 110 грама путера
  • 1 прстохват соли прстохват млевене љуте паприке по жељи
Припрема:

Помешајте жуманце, воду, лимунов сок и прстохват соли у чинији која одговара ручном миксеру. Растопите путер на јакој ватри уз стално мешање док не запени, односно док не достигне температуру од 10о степени. Помешајте смесу жуманаца тако што ћете полако улити отопљени путер. 30 секунди касније добићете кремасти сос.

Напомена:

Пре припреме оставите жуманце на собној температури најмање 15 минута да се довољно загреје.

Пријатно!

Svakodnevni doručak mnogih je glavni krivac za gojenje – tvrde lekari

Преузмите андроид апликацију.