Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Кремасти колач од бундеве

Испробајте рецепт за кремасту торту од бундеве.
Фото: Pixabay/Arcaion
Састојци:
  • 50 грама путера
  • 35 грама смеђег шећера
  • 1 јаје
  • 80 грама брашна
  • 45 грама карамеле
  • 10 милилитра слатке павлаке
  • 2 грама прашка за пециво
  • 1 јабука прстохват соли
  • цимет
  •  250 грама маскарпонеа
  • 200 грама свежег сира
  • 95 грама шећера
  • 300 грама пиреа од бундеве
  • 2 јаја
  • 80 милилитра слатке павлаке
Припрема:

Загрејте рерну на 180 степени, плех обложите папиром за печење. Умутити путер собне температуре са шећером 2-3 минута. Додајте јаје и поново умутите. Затим карамела. Просејте брашно заједно са прашком за пециво и сољу. Додајте у главну мешавину, али туците минималном брзином. Додајте павлаку. Огулите јабуку и исеците је на мале коцкице. Сипајте тесто на плех и поравнајте га шпатулом. Одозго обилно поспите јабуком. Поспите јабуке циметом. Пеците око 10-15 минута док не порумени. За припрему пиреа од бундеве потребно је само да испечете бундеву док не омекша, а затим је измрвите у блендеру. Загрејте рерну на 110-130 степени. Помешајте све састојке за фил и умутите у блендеру док не постане глатка смеса. Подлогу прелијте филом од сира и пеците 90 до 120 минута. Охладите у угашеној рерни и ставите у фрижидер на 6 сати. Извадите из калупа и послужите.

Пријатно!

Recept dana: Kolač „na čaše“ sa jabukama, grizom i orasima

Преузмите андроид апликацију.