Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Kremasta pasta sa piletinom

U jednom loncu može se pripremiti testenina sa piletinom, koju će voleti svi ukućani. Priprema se zaista brzo, a pečurke i začinsko bilje po izboru podići će uobičajeno jelo na novi nivo.
Foto: Pixabay/StockSnap
Sastojci:
  • 400 grama testenine
  • 100 grama rendanog sira
  • 1 litar mleka
  • 250 mililitara kreme za kuvanje
  • pola litra temeljca po želji
  • 1 mali luk
  • 2 čena belog luka
  • pola kilograma pilećih prsa
  • 300 grama pečuraka
  • so
  • biber
  • začinsko bilje
  • biljno ulje za prženje
Priprema:

U šerpi ili tiganju srednje veličine zagrejte malo ulja i propržite piletinu isečenu na kockice približno iste veličine.
Kada piletina porumeni, izvadite je iz šerpe, a na preostaloj masnoći propržite luk i beli luk. Kada luk i beli luk omekšaju dodati pečurke i kratko propržiti. Zalijte mlekom i temeljcem, pa u tečnost stavite testeninu, najbolje špagete ili tanje rezance. Vratite piletinu u lonac. Kada tečnost provri, kuvajte sve zajedno oko 10 minuta ili dok se testenina ne skuva.
Povremeno mešajte da se sastojci ne zalepe za dno. Pred kraj kuvanja dodati rendani sir i sve dobro izmešati. Posolite i pobiberite po ukusu i dodajte začinsko bilje. Dobro će se složiti bosiljak, žalfija ili malo peršuna. Dodajte pavlaku za kuvanje i kuvajte na laganoj vatri još pet minuta. Poslužite uz sezonsku salatu.

Prijatno!

Unesite dovoljne količine minerala neophodnog za normalno funkcionisanje organizma

Preuzmite android aplikaciju.