U jednom loncu može se pripremiti testenina sa piletinom, koju će voleti svi ukućani. Priprema se zaista brzo, a pečurke i začinsko bilje po izboru podići će uobičajeno jelo na novi nivo.
![](https://gradskeinfo.rs/wp-content/uploads/2023/04/cooking-g2963f4ea3-640-620x414.jpg)
Sastojci:
- 400 grama testenine
- 100 grama rendanog sira
- 1 litar mleka
- 250 mililitara kreme za kuvanje
- pola litra temeljca po želji
- 1 mali luk
- 2 čena belog luka
- pola kilograma pilećih prsa
- 300 grama pečuraka
- so
- biber
- začinsko bilje
- biljno ulje za prženje
Priprema:
U šerpi ili tiganju srednje veličine zagrejte malo ulja i propržite piletinu isečenu na kockice približno iste veličine.
Kada piletina porumeni, izvadite je iz šerpe, a na preostaloj masnoći propržite luk i beli luk. Kada luk i beli luk omekšaju dodati pečurke i kratko propržiti. Zalijte mlekom i temeljcem, pa u tečnost stavite testeninu, najbolje špagete ili tanje rezance. Vratite piletinu u lonac. Kada tečnost provri, kuvajte sve zajedno oko 10 minuta ili dok se testenina ne skuva.
Povremeno mešajte da se sastojci ne zalepe za dno. Pred kraj kuvanja dodati rendani sir i sve dobro izmešati. Posolite i pobiberite po ukusu i dodajte začinsko bilje. Dobro će se složiti bosiljak, žalfija ili malo peršuna. Dodajte pavlaku za kuvanje i kuvajte na laganoj vatri još pet minuta. Poslužite uz sezonsku salatu.
Prijatno!
Unesite dovoljne količine minerala neophodnog za normalno funkcionisanje organizma
Preuzmite android aplikaciju.