Какао крем са урмама и авокадом, десерт за подизање расположења.

Састојци:
Подлога:
- 50 г урми
- 100 г грубо млевених бадема или лешника
- 80 г млевеног интегралног кекса
- мало цимета
- 1-2 кашичице јаворовог сирупа
Крем:
- 2 зрела авокада
- 3-4 кашике какаоа
- 1 банана
- 1 ванилин шећер
- 3-4 кашике меда или јаворовог сирупа
Припрема:
Очистите коштице од урми и ситно их исецкајте. Ако су суви, потопите их у топлу воду 15 минута. Додајте грубо исецкане бадеме или лешнике, по жељи, цимет и здробљене кексе. Све добро измешајте додавањем јаворовог сирупа тако да добијете лепљиву смесу. Затим основну смесу распоредите у чиније за сервирање које сте претходно посули кексом и оставите у фрижидеру док припремате чоколадни крем са авокадом. Крем ћете припремити тако што ћете авокадо преполовити, виљушком одвојити месо од коре и ставити у блендер. Какао отопите у 100 милилитара вреле воде и добро промешајте. Додајте у блендер заједно са бананом, ванилин шећером и медом. Све миксајте у блендеру док не добијете глатку смесу. Добијену смешу нанесите на подлогу. Држите у фрижидеру до сервирања. Украсите по жељи.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.