Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Крем чорба од батата и броколија

Уколико до сада нисте пробали да направите крем чорбу од батата са броколијем, верујемо да ћете бити одушевљени овим рецептом! Ова здрава и укусна чорбица савршена је за лагани ручак.
Фото: Pixabay/silviarita
Састојци:
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 1 лук, исечен на коцкице
  • ½ шоље сецканог целера
  • ⅓ шоље сецкане шаргарепе
  • 500г броколија
  • 1 већи батат исечен на коцкице (1 шоља)
  • 4 чена белог лука
  • 4 шоље бујона од поврћа
  • ½ шоље сирових индијских орашчића
  • 1½ кашичице јабуковог сирћета
  • 1/2 кашичице сенфа
  • 1 кашика свежег лимуновог сока
  • 3/4 кашичице морске соли
  • свеже млевени црни бибер
  • комадићи хлеба или крутони
Припрема:

Загрејте уље на средњој ватри. Додајте лук, целер, шаргарепу,броколи, со и бибер и динстајте док не омекша, око 10 минута. Додајте батат и бели лук и промешајте, па налијте бујоном и динстајте 20 минута. Када је готово, пустите да се мало охлади.

У међувремену, ставите мало броколија и коцкице хлеба на плех за печење. Прелијте са мало маслиновог уља и соли, па пеците док хлеб не постане хрскав, а броколи не омекша и порумени, 10 до 15 минута.

Пребаците супу у блендер и додајте индијски орах, јабуково сирц́е и сенф и блендирајте док не постане кремасто. Чорба треба да буде густа. Зачините је по укусу и послужите у чинијицама са запеченим броколијем и крутонима.

Пријатно!

Zašto je dobro pojesti klip kuvanog kukuruza

Преузмите андроид апликацију.