Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Колутићи црног лука

Сигурно сте јели некада у ресторану као предјело чувене „onion rings„, пржене колутиће лука. Нису баш дијетални, али су одлична идеја за предјело или слану грицкалицу.
Фото: Pixabay/erikatanith
Састојци:
  • 2 црна лука исечена на колутове
  • 1 шоља млека
  • 1 шоља брашна
  • 2 јајета
  • 1 шоља презли
  • 2 кашике морске соли
  • 2 кашичице млевеног бибера
  • 1 литар уља за пржење
Припрема:

Да бисте спремили колутиће црног лука, најпре их потопите у млеко и одложите са стране. У дубљој чинији помешајте брашно, презле, со и бибер. Пенасто умутите јаја. Колутиће црног лука умочите у јаја, а потом уваљајте са свих страна у брашно и презле. У дубљој посуди загрејте уље. Пажљиво хватаљкама или виљушком спуштајте колутиће лука у врело уље. Пржите лук док не добије златно браон боју. Готове колутиће лука ставите на убрусе како би упили вишак масноће.

Пријатно!

 

Преузмите андроид апликацију.