Veoma ukusna poslastica koja se brzo priprema.
Sastojci:
- 100 grama ovsene kaše
- 4 kašike pšeničnog brašna
- 100 grama kikirikija
- 1 ravna kašičica cimeta
- 1 ravna kašičica praška za pecivo
- jogurt i malo ulja, dovoljno da se umesi testo
- džem po vašem izboru
- 100 grama crne čokolade
Priprema:
Ovsene pahuljice sameljite, tako da imaju teksturu sličnu brašnu. Uradite isto sa kikirikijem. U činiju stavite sastojke koje ste prethodno iseckali, brašno, prašak za pecivo, cimet, sve dobro izmešajte. Dodajte jogurt i ulje. Za ova dva sastojka ne postoji precizna mera, važno je samo da dobijete gustu masu pogodnu za formiranje keksa. Pripremite pleh, premažite ga tankim slojem ulja, uzimajte male količine smese i od nje oblikujte keks. Pleh stavite u rernu, prvo pecite na nižoj temperaturi, a zatim pojačajte temperaturu. Primetiće vas kada budu spremni. Pečene kekse premažite džemom po želji. Prelijte tamnu čokoladu preko sloja džema.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.