Kolač koji se brzo sprema i još brže nestaje sa tanjira.
Sastojci:
- 5 jaja
- 5 šoljica (za kafu) šećera
- 2 šolje ulja (može i manje)
- 2 šolje kisele vode
- 5 šoljica brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 100 grama čokolade
- 30 grama putera
- malo mleka
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte sve ostale sastojke. Peći u rerni zagrejanoj na 190 stepeni dok kolač ne dobije lepu boju. Proverite čačkalicom da li je spreman. Ostavite kolač da se malo ohladi, pa ga isecite. Napravite preliv. Otopite čokoladu na pari, dodajte puter i mleko. Preliv ne treba da bude ni previše gust ni previše tečan. Prelijte tortu toplim prelivom. Sačekajte da torta upije preliv, pa poslužite.
Prijatno!
Dobra vest za sve koji ne mogu da žive bez nje: Čokolada vas ne goji
Preuzmite android aplikaciju.