Voćni kolač koji se topi u ustima.
Sastojci:
- 2 jaja
- 80 grama šećera
- 80 mililitara mleka
- 70 mililitara ulja
- 115 grama brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 500 grama čvrstog jogurta
- 180 grama pavlake
- 70 grama brašna
- 2 belanca
- prstohvat soli
- 130 grama šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 grama očišćenih kajsija
- šećer u prahu za posipanje, po želji
Priprema:
Biskvit:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta, pa dodajte ulje, mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Podmažite i pobrašnite kalup, pa dodajte pola testa. Pecite 15 minuta i ohladite pet minuta.
Fil:
Umutiti belanca i prstohvat soli u meki sneg. Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer i umutite dok ne postane čvrst. Zatim umutite jogurt i kajmak, pa dodajte brašno, pa na kraju lagano umešajte sneg od belanaca. Na pečeni biskvit sipajte fil i poravnajte. Na vrh stavite kajsije narezane na kockice, pa sve prekrijte ostatkom testa. Pecite tortu još 40 minuta. Ohladite i pospite šećerom u prahu ili ukrasite po želji.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.