Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Kolač sa dve vrste čokolade

Čokoladni kremasti desert u kojem ćete uživati.
Foto: Pixabay/congerdesign
Sastojci:
Za koru:
  •  5 belanaca
  • 120 grama šećera
  • 100 grama mlevenih oraha
  • 1 kašika brašna
Za krem:
  • 1 litar mleka
  • 5 žumanaca
  • 3 pudinga od vanile
  • 6 kašika brašna
  • 100 grama šećera
  • 250 grama putera 
  • 200 grama mlečne čokolade
  • 200 grama bele čokolade
Priprema:

Prvo pripremite kremu da se ohladi. U činiju dodati žumanca, puding od vanile, šećer, brašno i malo mleka i sve izmešati. Ostatak mleka prokuvajte. Kada mleko provri, ostavite ga na stranu i umešajte pripremljene sastojke. Sve ponovo provri na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje. Možete koristiti i mikser ako vam je lakše. Vruću kremu podjednako podelite između dve činije. U činiju dodajte komadiće mlečne čokolade i umutite mikserom dok se čokolada potpuno ne otopi. U drugu posudu dodajte komadiće bele čokolade i takođe umutite mikserom dok se ne istopi. Obe kreme prekrijte prozirnom folijom i stavite u frižider. Kada se ohlade, ponovo ih promešajte. Zatim u svaku dodati polovinu pripremljenog putera koji je bio sobne temperature i ponovo promešati. Kora sa orasima Umutiti belanca dok se ne stisne i postepeno dodavati šećer. Kada dobijete čvrst sneg, dodajte brašno i mlevene orahe i sve sjedinite. Kalup namastite i pobrašnite i rasporedite smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 do 30 minuta. Pečenu koru ostaviti da se ohladi. Dogovor Na koru namazati polovinu svetlog i polovinu tamnog krema. Zatim dodajte preostalu svetlu i na kraju preostalu tamnu kremu. Umutiti šlag i poklopiti tortu. Stavite u frižider preko noći da se stegne. Po želji posuti rendanom čokoladom.

Prijatno!

Kako se pravilno peru jagode? Dovoljan vam je jedan sastojak

Preuzmite android aplikaciju.