Ako ne znate šta da radite sa starim hlebom, pretvorite ga u sezonski doručak ili desert.
Pomešajte ga sa krem sirom i svežim jagodama, prelijte jajima i slatkom pavlakom – i stavite u rernu! Priprema vam neće oduzeti mnogo vremena, a dobra vest je da možete da ga pripremite prethodne noći, prekrijte folijom i samo ujutru stavite u rernu. U stvari, biće još bolje kada odstoji i ukusi se prožmu.
Sastojci:
- 400 grama jagoda
- 150 grama šećera
- 200 grama krem sira
- 1 kašika rendane kore pomorandže
- 1 kašika soka od pomorandže
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 500 grama starog hleba
- 5 velikih jaja
- 250 mililitara slatke pavlake
Priprema:
Dublju četvrtastu posudu premazati puterom. Operite jagode i isecite na četvrtine. Pomešajte 200 grama jagoda sa dve kašike šećera. Krem sir pomešajte sa 150 grama šećera, pa dodajte koru i sok od pomorandže i ekstrakt vanile. Hleb isecite na kriške ili kockice i pomešajte sa mešavinom krem sira. Prebacite u pripremljenu činiju, prelijte jagodama i prelijte umućenim jajima i slatkom pavlakom. Pokrijte folijom i stavite u frižider na najmanje sat vremena. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Po smesi pospite preostale jagode i pecite 40-50 minuta. Izvadite iz rerne kada porumene.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.