Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Колач од бундеве са чоколадним преливом

Знамо сви да је бундева краљица јесени. Чест је гост наших трпеза, одлична у потажу, печена или у колачима. На који год начин да је припремите нећете погрешити. Нас предлог за данас је колач од бундеве са чоколадним преливом.
Фото: Pixabay/anasegota
Састојци:
  • 100 грама брашна
  • 2 кашике цимета
  • 1 цела мања бундева
  • 50 грама црне чоколаде
  • 3 кашике ароме ваниле
  • 2 јајета
  • 200 грама кекса
  • 50 грама маслаца
  • 200 грама  шећера
  • 1 грам мускатног ораха
  • 150 грама белог сира
Припрема:

Бундеву исеците на комаде и пеците је у рерни на 200 степени око 20 минута или док не постане потпуно мекана.

У блендеру измрвите кекс и сједините га са циметом и маслацем, па добијено тесто за кору пеците у округлој модли на 180 степени око 10 минута.

Охлађену бундеву испасирајте у блендеру. За фил умутите јаја, додајте свеж сир, шећер, екстракт ваниле, брашно и мускатни орах.

Смесу сједините са бундевом и фино је уједначите миксером. Смесу ставите преко делимично испечене коре, па пеците у рерни још 20 минута на 180 степени.

Пре сервирања колач од бундеве прелијте растопљеном црном чоколадом.

Za šta je sve dobra „Kraljica jeseni“

Преузмите андроид апликацију.