Популарни рецепт „на чаше” гарантује лаку и брзу припрему, за коју вам је потребна обична чаша за јогурт капацитета 2 децилитра. Резултат је одлична торта коју можете прелити чоколадном глазуром или премазом од џема, или уживати без икаквих додатака.
Састојци:
- 2 велика јаја
- 2 велике јабуке
- 1 чаша шећера
- 1 чаша оштрог брашна
- 2 шоље млевених ораха
- 1 чаша гриза
- 1 чаша уља
- 1 прашак за пециво
Припрема:
Јабуке ољуштите и изрендајте. У чинији добро помешајте брашно, прашак за пециво, гриз и орахе. У другу чинију ставите јаја и шећер и мешајте око пет минута, док смеса не постане густа и светло жута. Затим додајте уље мало по мало уз мешање на малој брзини. Додајте смесу из прве посуде, све добро промешајте и на крају умешајте рендане јабуке. Подмазати калуп за печење и посути са мало брашна. Сипајте смесу, лагано је размажите лопатицом или лопатицом. Колач пеците у рерни загрејаној на 180 степени Целзијуса око 30 минута. Када се колач одвоји од ивица калупа, проверите чачкалицом или ножем да ли је печен у средини. Ако на њима нема влажних остатака смесе, извадите торту из рерне и оставите да се потпуно охлади.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.