Početna > Uncategorized
Uncategorized Život i stil

Recept dana: Kolač koji se lako i brzo pravi, a još brže pojede

Sezona jagoda je na vrhuncu, a šta bolje iskoristiti nego u sočnom biskvitu sa dodatkom griza? Ako ste razmišljali šta da pripremite ovih dana, neka vam inspiracija bude ova jednostavna torta od jagoda, koja danima ostaje sveža, ali ćete je odmah pojesti.
Foto: Pixabay/ hudsoncrafted
Sastojci:
  • 500 mililitara mleka
  • 180 grama griza
  • 4 jaja
  • 200 mililitra slatke pavlake
  • 150 grama putera
  • 100 grama šećera
  • paket vanilin šećera
  • 250 grama jagoda
  • šećer u prahu
Priprema:

U činiji pomešajte mleko i slatku pavlaku i odvojite 50 grama putera. Stavite na vatru i sačekajte da proključa. Skloniti sa vatre i polako dodavati griz uz stalno mešanje da ne bi došlo do grudvica. Vratite na vatru i mešajte dok se smesa ne zgusne. Ostavite na stranu da se smeša ohladi. Odvojite belanca od žumanaca i umutite belanca u čvrst sneg, uz dodatak vanilin šećera. U žumanca dodajte šećer i ostatak putera i umutite mikserom u penastu teksturu. Dodati ohlađeni griz, prvo dodati smesu od žumanaca, pa mešati kašikom. Kada se sastojci sjedine, dodajte sneg od belanaca, malo po malo, mešajući ručno. Stavite smesu u kalup premazan puterom i dobro ga poravnajte. Isecite jagode na kockice i stavite ih na mešavinu griza. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta. Koristite čačkalicu da proverite da li je spremna. Ohladite i na vrh dodajte šećer u prahu.

Prijatno!

Namirnice koje ne prijaju koži: Dermatolozi tvrde da izazivaju bore

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake