Кокос коцке или чупавци су колачи нашег детињства, мекани и сочни су, неодољивог мириса и укуса кокоса и чоколаде које су наше маме увек радо спремале. Ми деца смо увек били пресрећни када их мама направи и када нам дозволи да поједемо колико желимо.
Састојци:
- 2 јајета
- 350 грама шећера
- 2 шољице уља
- 4 шољице млека
- 300 грама брашна
- 1 прашак за пециво
- 125 грама маргарина
- 2 кашике какаа
- кокосово брашно
Припрема:
Миксером пенасто умутити 2 јајета са 250 грама шећера. Наставити мућење, па додати уље и 2 шољице млека. Уз стално мућење постепено додавати брашно са прашком за пециво и мутити док се сви састојци не сједине. Смесу пресути и равномерно распоредити у тепсију обложену пек папиром и пећи у загрејаној рерни на 180 степени око 25 минута или док патишпањ не порумени. Сачекати да се патишпањ охлади, па га исећи на једнаке коцке.
У међувремену, на тихој ватри, уз стално мешање, истопити маргарин у 2 шољице млека, са 100 грама шећера и 2 кашике какаа, па сачекати да прелив проври и састојци се сједине. Прелив склонити са рингле. Исечене коцке умакати у врућ спрелив, па уваљати у кокосово брашно. Сачекати да се колачи прохладе и упију прелив, па их послужити.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.