Iako svi volimo da ih jedemo, kuvanje krompira i pripremanje krompirovog testa za knedle mnogima je muka. Zato će brzi recept za koji vam nisu potrebni krompir i jaja rešiti vaš problem i skratiti vreme pripreme.
Sastojci:
- 2 šolje vode
- 2 šolje običnog brašna
- sveže šljive (ili tvrđi džem po želji)
- malo soli
- 1 velika kašika putera
- brašno za mešanje
Priprema:
Prokuvajte posoljenu vodu i dodajte joj brašno. Mešajte dok se brašno i voda ne sjedine u glatku smesu. Mešajte brzo i snažno snažnom mašinom za hranu ili mutilicom da dobijete suptilne grudvice. Sklonite sa ringle, dodajte puter i ponovo dobro promešajte, pa ostavite da se malo ohladi, tek toliko da možete normalno da rukujete rukama. Radnu površinu pospite malo brašna i na nju stavite dobijenu smesu iz šerpe. Mesite kratko dok ne dobijete lepo glatko testo. Rukama ga izdužite, oblikujte u debeli rolat i isecite na komade koliko želite. U svaki komad testa utisnite šljivu (ili kašiku džema) i dlanovima oblikujte knedle. Duboku činiju do pola napunite vodom, malo posolite i prokuvajte na srednje jakoj vatri. Kada voda provri, stavite knedle i kuvajte još nekoliko minuta nakon što isplivaju na površinu. Poslužite ih uz dodatak po želji – prelivene prezlom, šećerom i kajmakom, cimetom, makom…
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.