Nema tih kupovnih krastavčića koji mogu da nadmaše ukus bakinih kiselih krastavaca. Ove godine ih spremite sami po bakinom receptu.
Sastojci:
- 2 kg krastavaca (u zavisnosti od veličine)
- 1,5 l vode
- 3 dcl alkoholnog sirćeta
- 100 g šećera
- 5 kašika soli malo svežeg ili sušenog kopra
Priprema:
U loncu prokuvajte vodu, sirće, so i šećer. Dok se smesa kuva, očišćene krastavce poređati u sterilisane tegle, pazeći da budu gusto poređani, ali ne previše stisnuti. Sama veličina krastavaca će odrediti način i količinu u svakoj tegli. Pošto pripremljena smesa provri, prelijte je preko krastavaca, pazeći da budu potpuno pokriveni. Na kraju dodajte svež ili sušen kopar. Tegle lagano prekrijte celofanom ili tanjirima za kafu, nikada ih ne zatvarajte hermetički. Ostavite ih da odstoje najmanje 24 sata. Nakon toga možete ih potrošiti ili hermetički zatvoriti i odložiti za zimu.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.