Кисели краставчићи су многима омиљена зимница, а свакако су и најпопуларнији. Овој је рецепт наших бака, направите ове зиме краставчиће без конзерванса.
Састојци:
- 5 килограма корнишона
- 600 милилитара алкохолног сирцета
- 2,5 литре воде
- 150 грама соли
- 300 грама шећера
- црни бибер у зрну
- мирођија
Припрема:
Корнишоне добро опрати и поређати у тегле. Измешати воду, сирће, со и шећер и сипати преко корнишона, напунити тегле. Убацити по неколико зрна бибера и мало мирођије. Добро затворити. На дно шерпе ставити платнену крпу, наређати тегле и сипати хладну воду до поклопаца. Кад вода прокључа, кувати још 5 минута. Извадити тегле из воде, увити их у фротир и оставити да се тако скроз охлади.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.