Ukusne kiflice sa suvim grožđem koje se lagana prave. I odlično idu uz popodnevnu kafu i čaj.
Sastojci:
- 500 grama brašna
- 10 grama suvog kvasca
- prstohvat soli
- 100 grama šećera
- 120 mililitara mleka
- 150 grama putera za kolače
- 3 jaja
- 1 narendana korica pomorandže
- 100 grama suvog grožđa
Priprema:
U posudu, u kojoj ćete mesiti testo, staviti brašno prstohvat soli, suvo grožđe,šećer, izrendanu koricu pomorandže, nadošli kvasac, jaja i otopljeni puter. Na mikser staviti spiralne nastavke i mutiti mikserom dok se testo ne počne da odvaja od stranica posude, nastaviti da mutite testo mikserom dok ne dobijete meko i glatko testo. Po želji,kad testo počne da se odvaja od stranica posude, možete da istresete na radnu površinu i nastaviti da mesite rukama dok ne dobijete glatko testo,koje se ne lepi za ruke, ako je potrebno dodati još malo brašna.
Oblikovati testo u loptu premazati sa uljem i vratiti nazad u posudu u kojoj ste zamesili testo. Gledajte da posuda bude veća jer testo će da naraste tokom noći. Pokriti sa najlonom i staviti u frižider da odstoji preko noći.
Ujutru izvaditi testo iz frižidera i ostaviti ga na sobnoj temperaturi oko sat vremena,premesiti testo i podeliti na pola.
Rastanjiti testo u krug što tanje možete, iseći na četvrtine pa onda svaku četvrtinu na još pola tako da ukupno dobijete 8 trougla od svakog kruga. Zavijene kiflice staviti na pleh, koji ste prekrili papirom za pečenje i ostaviti dovoljno mesta između, jer kiflice će još da narastu prilikom pečenja. Sve isto uradite i sa drugom polovinom testa. Stavite kiflice da se peku u rernu koju ste prethodno ѕagrejali na 180 stepeni, pecite dok ne porumene. Kada budu gotove možete ih posuti šećerom u prahu.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.