Најлепше домаће кифлице са сиром. Направљене по традиционалном рецепту. Остају свеже и мекане и два дана након прављења.
Састојци:
За тесто:
- 1 килограм брашна
- 500 милилитара млека
- 1 коцка квасца
- 200 милилитара уља
- 2 јајета
- 1 кашичица шећера
- 1 кашичица соли
За пуњење:
- 250 грама фета сира
- 2 беланцета
За премазивање:
- 2 жуманцета
Припрема:
У топло млеко ставити квасац, шећер и једну кашику брашна, промешати и оставити да квасац надође 5 минута. Након тога додати уље, јаја и со и замесити тесто. Оставити 1 сат да се удвостручи. У горњем делу расећи на неколико места ножем, пунити сиром и уролати кифлице. Кифлице мало савити да имају облик полу месеца.
Поређати кифле у плех, прекрити крпом и оставити 15 минута да одстоје. Премазати жуманцетом, ставити преко коцкицу путера и посути сусамом. Пећи на 200 степени око 15 минута.
Пријатно!
Izbegavajte ove namirnice, ako imate problem sa holesterolom
Преузмите андроид апликацију.