Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Кифлице са џемом

Ако тражите рецепт за кифлице које су меке као душа,мирисне и јако укусне а следећег дана не постану тврде и не осуше се као већина кифлица онда обавезно испробајте овај рецепт.
Фото: Pixabay/takemywordcopy
Састојци:
  • 2 децилитра млека
  • 1-2 децилитара воде
  • 10 грама квасца
  • 1/2 децилитара уља
  • 1 јаје
  • 1 кашика шећера
  • 1 кашика соли
  • 400-450 грама брашна
  • 50 грама путера
  • 1 жуманаце
  • џем по избору
Припрема:

Квасац и шећер прелити са млаком водом и оставити да нарасте. Умутити јаја со уље помешати. У смесу и додати надошли квасац и млако млеко па измешати. Брашно сипати постепено у неколико наврата па замесити глатко тесто. Оставити на топлом месту да добро нарасте. Надошло тесто поделити на 8 делова.
Сваки део истањити на величине плитког тањира и премазати путером, слагати једну на  на другу и последњу оставити ненамазану. Посути брашном и оставити 10 минута да се тесто одмори.
Све скупа истањити у круг. Дебљине око 0.5 центиметара исећи на 12 делова за веће или 16 делова. Филовати џемом по жељи. Савити кифлице притиснути мало тесто око фила да не исцури током печења. Кифлице ставити у плех прекривеним папиром или подмазати уљем па поређати.
Премазати умућеним жуманцетом. Оставити на топлом да још нарасту. Рерну загрејати на 200  степенипа у топлом рерну ставити плех и пећи фино да порумени. Можете посути шећером у праху.

Пријатно!

Deserti, slatki saveznici pri mršavljenju

Преузмите андроид апликацију.