Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Kiflice od lisnatog testa sa mlevenim mesom

Neodoljivi zalogaji stižu na trpezu za manje od sat vremena.
Foto: Pixabay/HardyKlossek
Sastojci:
  • 2 čena belog luka
  • 1 stabljika celera
  • 150 grama slanine
  • 500 grama mlevenog svinjskog mesa
  • 40 grama prezla
  • 1 jaje
  • 1/2 kašičice soli
  • biber
  •  2 i po lista smrznutog lisnatog testa
  • 1 jaje
  • kečap ili paradajz sos
Priprema:

Lisnato testo ostaviti da se odmrzne. Povrće sitno iseckati. U tiganju zagrejte ulje i propržite luk i celer. Izvadite iz tiganja i dodajte sitno iseckanu slaninu i kratko propržite. Dodajte seckani beli luk i pržite dok ne zamiriše. Prebacite smešu u posudu i ostavite da se ohladi 10 minuta. Zatim dodajte preostale sastojke za fil i mešajte rukama. Umutite jaje. Svaki list testa prepolovite tako da dobijete pet listova (25 cm k 12,5 cm). Stavite prvi list dugom stranom ispred sebe, a zatim kuhinjskom četkom premažite duži kraj od sebe umućenim jajetom. Odvojite petinu mesne smese i stavite u sredinu testa, pa ravnomerno rasporedite tako da gornja i donja ivica ostanu prazne. Testo razvaljajte i isecite na manje komade (oko 4) i ponovite postupak sa ostalim listovima i smesom. Proces punjenja i savijanja možete proveriti u videu ispod recepta. Raširite kiflice na dva lista obložena papirom za pečenje, premažite jajetom i pecite na 180 stepeni 30-35 minuta, odnosno dok testo ne potamni. Posle 20 minuta promenite položaj pleha za pečenje. Ostavite da se malo ohladi i poslužite uz paradajz sos ili kečap.

Prijatno!

Zašto je dobar batat? Slatki krompir koji može mnogo da nam pruži

Preuzmite android aplikaciju.