Neodoljivi zalogaji stižu na trpezu za manje od sat vremena.
Sastojci:
- 2 čena belog luka
- 1 stabljika celera
- 150 grama slanine
- 500 grama mlevenog svinjskog mesa
- 40 grama prezla
- 1 jaje
- 1/2 kašičice soli
- biber
- 2 i po lista smrznutog lisnatog testa
- 1 jaje
- kečap ili paradajz sos
Priprema:
Lisnato testo ostaviti da se odmrzne. Povrće sitno iseckati. U tiganju zagrejte ulje i propržite luk i celer. Izvadite iz tiganja i dodajte sitno iseckanu slaninu i kratko propržite. Dodajte seckani beli luk i pržite dok ne zamiriše. Prebacite smešu u posudu i ostavite da se ohladi 10 minuta. Zatim dodajte preostale sastojke za fil i mešajte rukama. Umutite jaje. Svaki list testa prepolovite tako da dobijete pet listova (25 cm k 12,5 cm). Stavite prvi list dugom stranom ispred sebe, a zatim kuhinjskom četkom premažite duži kraj od sebe umućenim jajetom. Odvojite petinu mesne smese i stavite u sredinu testa, pa ravnomerno rasporedite tako da gornja i donja ivica ostanu prazne. Testo razvaljajte i isecite na manje komade (oko 4) i ponovite postupak sa ostalim listovima i smesom. Proces punjenja i savijanja možete proveriti u videu ispod recepta. Raširite kiflice na dva lista obložena papirom za pečenje, premažite jajetom i pecite na 180 stepeni 30-35 minuta, odnosno dok testo ne potamni. Posle 20 minuta promenite položaj pleha za pečenje. Ostavite da se malo ohladi i poslužite uz paradajz sos ili kečap.
Prijatno!
Zašto je dobar batat? Slatki krompir koji može mnogo da nam pruži
Preuzmite android aplikaciju.