Često idemo u poslastičarnicu po kesten pire, tražimo najbolji i ko ga najbolje sprema, a ponekad jednostavno potražite recept i pokušate da ga napravite. Domaće verzije kesten pirea su ubedljivo najbolje, a ključ cele priče je da ga ovako možemo jesti u neograničenim količinama! Osnovni recept je neočekivano jednostavan i nema razloga da ga ne isprobate. Dodajte malo šlaga i uživajte u neodoljivom desertu.
Sastojci:
- 350 grama kestena (pečenih i oljuštenih)
1 i po šolja vode
100 grama šećera
ekstrakt vanile ili semenke vanile
Priprema:
Pecite kestene u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta. Ogulite ih i stavite u šerpu sa vodom, šećerom i vanilijom. Kuvajte, mešajući, oko 25 minuta. Sve izmiksajte u blenderu i čuvajte u tegli u frižideru. Ili jedite odmah, ali nemojte jesti sve. Servirajte sa šlagom.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.