Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Kesten pire

Često idemo u poslastičarnicu po kesten pire, tražimo najbolji i ko ga najbolje sprema, a ponekad jednostavno potražite recept i pokušate da ga napravite. Domaće verzije kesten pirea su ubedljivo najbolje, a ključ cele priče je da ga ovako možemo jesti u neograničenim količinama! Osnovni recept je neočekivano jednostavan i nema razloga da ga ne isprobate. Dodajte malo šlaga i uživajte u neodoljivom desertu.
Foto: Pixabay/deluxtrade
Sastojci:
  • 350 grama kestena (pečenih i oljuštenih)
  • 1 i po šolja vode

  • 100 grama šećera

  • ekstrakt vanile ili semenke vanile

Priprema:

Pecite kestene u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta. Ogulite ih i stavite u šerpu sa vodom, šećerom i vanilijom. Kuvajte, mešajući, oko 25 minuta. Sve izmiksajte u blenderu i čuvajte u tegli u frižideru. Ili jedite odmah, ali nemojte jesti sve. Servirajte sa šlagom.

Prijatno!

Recept dana: Sneško Belić od barenih jaja

Preuzmite android aplikaciju.