Evo recepta za hrskave keksiće sa domaćim džemom od kajsija.
Sastojci:
- 1 kilogram jakog brašna
- 2 jaja
- 1 čaša šećera
- narendana kora jednog limuna
- 1 čaša masti
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 100 mililitra mleka
- domaći džem od kajsije
- šećer u prahu
Priprema:
U jednoj posudi dobro izmešajte mast sa šećerom u prahu i malo limunove korice. Postepeno dodajte brašno, i ostale sastojke mešajte, a na kraju rukom umesite. Razvaljajte testo i kalupom željenog oblika isecite kekse. Peći u većem plehu obloženom papirom za pečenje u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta. Kada se ohlade napunite ih džemom i napravite po dva biskvita. Na kraju posuti šećerom u prahu.
Prijatno!
Znate li koja je razlika između praška za pecivo i sode bikarbone?
Preuzmite android aplikaciju.