Polako se približava praznično vreme, a mali kolači su neizostavan ukras slavske trpeze.
Sastojci:
- 280 grama šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 80 mililitara vode
- 200 grama putera
- 1 kašičica mlevenog cimet
- 200 grama mleka u prahu
- 70 grama kakao praha
- 150 grama mlevenog keksa
Priprema:
Pomešajte šećer, vanilin šećer i vodu u šerpi. Stavite da se kuva. Od trenutka ključanja kuvati tri do četiri minuta na nižoj temperaturi uz povremeno mešanje (šećer treba da se rastvori). Skloniti sa šporeta, pa dodati mleveni cimet i puter isečen na sitno. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. U činiji pomešajte kakao prah i mleko u prahu, pa sjedinite sa prethodno pripremljenom smesom. Ostaviti da se ohladi (desetak minuta), pa dodati mleveni keks i izmešati. Tepsiju obložite papirom za pečenje, sipajte smesu, dobro poravnajte i stavite u frižider na nekoliko sati. Pospite mešavinom kakao praha i cimeta. Isecite na kockice i poslužite.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.