Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Jesenji rižoto

Otkrijte neodoljiv jesenji recept i pripremite jelo koje će osvojiti vaša čula.
Foto: Pixabay/Einladung_zum_Essen
Sastojci:
  • 180 grama pirinča za rižoto
  • ¼ okrugle crvene rotkvice
  • ¼ srednjeg crvenog luka
  • 1 litar supe od povrća
  • 1 mala jabuka
  • 10-15 oljuštenih badema
  • 1 prstohvat đumbira
  • 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • so
  • biber
Priprema:

Očistite i operite crveni kupus. Isecite ga na tanke trake. Očistite crveni luk i podelite ga na četiri dela. Za pripremu rižota biće vam potrebna samo četvrtina crnog luka. Sipajte dve kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja u veliki tiganj ili šerpu koji inače koristite za pripremu rižota. Zagrejte ulje i dodajte luk. Lagano požutite mešanjem drvenom kašikom. Dodajte pirinač i dinstajte na jakoj vatri oko tri sekunde i dobro promešajte da se ne zalepi za dno tiganja. Zatim dodajte već isečeni crveni kupus. Dobro promešajte i počnite da sipate deo supe. Očekujte oko 20 minuta kuvanja ukupno. Jabuku oljuštite, isecite na kockice i dodajte posle oko 5 minuta kuvanja zajedno sa još supe. Sačekajte da rižoto bude napola skuvan ako želite da jabuka ostane hrskava. Ne zaboravite da rižoto začinite đumbirom u prahu, crnim biberom (još bolje ako je sveže mleven) i solju. Pratite kuvanje rižota i povremeno promešajte, a po potrebi dodajte još malo čorbe od povrća. Posebno iseckajte šaku badema i tostirajte nekoliko celih badema u tiganju. Kada je rižoto gotov, umešajte ekstra djevičansko maslinovo ulje i obogatite ga seckanim bademima. Poslužite rižoto od crvenog radića na tanjirima i ukrasite sa nekoliko celih badema.

Prijatno!

Stari pekarski trik: Dodajte jedan sastojak u hleb i on će biti svež i do tri dana, a ukus će vas oduševiti

Preuzmite android aplikaciju.