У припреми за летњу сезону уколико сте нестрпљиви да поново осетите предивну грчку кухињу искористите овај рецепт за јагњетину на грчки начин како бисте се почастили њиховом изузетном кухињом.
Састојци:
- 2 килограма јагњећих котлета
- 4 исецкана чена белог лука
- сок од 1 лимуна
- 2 кашичице оригана
- со и бибер по укусу
- 1 кашика грчког јогурта
- 1/4 шоље маслиновог уља
Припрема:
Припремите маринаду. Помешајте маслиново уље и сок од лимуна. Додајте сецкани бели лук, оригано и јогурт и све добро промешајте. Јагњетину посолите и побиберите по укусу, а потом добро са свих страна премажите маринадом. Оставите јагњетину у маринади око 2 сата. Јагњетину пеците у рерни на 200 степени.
Повремено преливајте јагњетину течношћу са дна пекача и пеците док не порумени. На дно пекача можете крупно исећи 1 килограм кромпира, додати гранчицу рузмарина и упоредо са печењем јагњетине пећи и кромпир у течности и масноћи која се топи са меса.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.