Признајте да волите да одете до Икее и када вам не треба намештај, одете по њихове чувене ћуфтице. Уз овај рецепт више нећете морати да возите километрима због ћуфтица. Направите ћуфте код куће као из Икее, имамо одличан и једноставан рецепт.
Састојци:
- 400 грама млевеног посног свињског меса
- 1 јаје, умућено
- 1 мали лук, ситно исечен или нарендан
- 85 грама презле
- 1 кашика копра
- 1 кашичица маслиновог уља
- 1 кашичица путера
- 2 кашике брашна
- 400 милилитара говеђе чорбе (коцка за супу)
Припрема:
У већој посуди помешати млевено месо, умућено јаје, црни лук, презле и копар. Посолите смесу по жељи и направите ћуфте величине ораха. Загрејте маслиново уље у тигању и пропржите ћуфте. Пржене ћуфте оставите са стране, па у истој шерпи отопите путер, додајте брашно и добро промешајте. После два минута полако додајте говеђу чорбу и добро мешајте док не добијете густ сос. Пржене ћуфте вратите у тигањ са сосом, промешајте и поспите са још мало мирођије. Ћуфте можете послужити са пиреом, куваним кромпиром и/или грашком.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.