Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Идеалан летњи ручак „Shakshuka“

Шарено јело од јаја и поврћа пореклом је из Туниса, једе се и као доручак у многим деловима северне Африке и Блиског истока и веома се лако припрема.
Фото: Pixabay/DanaTentis
Састојци:
  • 1 велики сецкани црни лук
  • 1 до 2 зелене паприке
  • 1 црвена паприка
  • 2 сецкана чена белог лука 
  • 6 пелат или обичних парадајза средње величине
  • пола шоље парадајз пиреа 
  • 4 – 6 јаја
  • со
  • бибер
  • кумин
  • чили
  • кајенска паприка
  • црвена паприка у праху
  • свеж першун
  • маслиново уље
Припрема:

На мало маслиновог уља у великом тигању продинстајте лук, бибер и бели лук и зачините их сољу, црвеном паприком, кимом и млевеном паприком. Динстајте поврће око пет минута док поврће не омекша, па додајте парадајз исечен на коцкице и пасату. Оставите парадајз да проври, па га поклопите и кувајте око 15 минута. Затим их расклопите и кувајте још неколико минута док се сос не згусне. Када је сос готов, задњом страном кашике направите рупе у сосу у које разбијате јаја. Покријте тигањ и оставите да се јаја крчкају у сосу на средње лаганој ватри док се јаја добро не скувају, односно док беланце потпуно не побеле. Жуманце треба да буде мекано и текуће.

Пријатно!

Dva trika za savršeno grilovano povrće

Преузмите андроид апликацију.