Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Hrskave ćuftice od mesa i krompira

Ove ćuftice su uobičajeno meze u Holandiji, služe se u barovima uz pivo, uz koje se fantastično idu.
Foto: Pixabay/Einladung_zum_Essen
Sastojci:
  • 3 kašike putera
  • 100 grama crnog luka
  • 100 grama pečuraka
  • 200 grama mlevene govedine
  • 40 grama brašna
  • 250 mililitara mleka
  • 400 grama krompira
  • 2 kašičice muškatnog oraščića
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica belog bibera
  • 1/2 kašičice šećera
  • 40 grama sira (čedar)
  • ulje za prženje
  • 2 šolje prezle
  • 3 jaja
Za sos:
  • 2 kašike majoneza
  • 2 kašike čili sosa po vašem izboru
Priprema:

Krompir skuvajte i izgnječite u pire. Rastopite puter u tiganju na srednjoj vatri. Dinstajte seckani luk dok ne postane providan. Dodati sitno iseckane (ili grubo izmešane) pečurke i pržiti ih dok ne porumene. Zatim dodajte mlevenu govedinu i pržite dok ne prestane da bude ružičasta. Dodajte brašno i mešajte dok se smesa ne sjedini. Polako sipajte mleko i nastavite da mešate dok sos ne postane gust i gladak. Dodajte pire krompir, muškatni oraščić, so, biber, šećer i rendani čedar. Dobro promešajte i kuvajte dok se sos ne reducira. Isključite vatru i ostavite na stranu.

Oblikujte kuglice:

Uzmite kašiku smese i oblikujte kuglu. Uvaljajte u prezle, zatim jaja koja ste prethodno umutili viljuškom i na kraju uvaljajte u mrvice. Zagrejte ulje i pržite kuglice u zagrejanom ulju dok ne porumene i ne postanu hrskave. Ocedite ih na rešetki. Poslužite uz majonez i čili sos.

Prijatno!

Gde se opustiti i rashladiti uz dobro premijum i kraft pivo?

 

Preuzmite android aplikaciju.