Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Хлеб са белим луком (Garlic bread)

Да ли има нешто укусније од топлог, меканог хлеба? Још када додате бели лук и зачине, укус је просто неодољив.
Фото: Pixabay/nitell
Састојци:
  • 1 багет или векна обичног хлеба
  • 200 милилитара маслиновог уља
  • 1 чен белог лука пропуштеног кроз пресу
  • 1 кашичица сушеног оригана
  • 1 кашичица сушеног босиљка
  • 1 кашика исецканог свежег или сушеног першуна
  • 100 грама трапист сира
  • прстохват соли
Припрема:

Сипати у шерпицу једну кашику маслиновог уља и на тихој температури пропржити бели лук, само дотле док почне да мирише.
Багет или хлеб исећи како је вама по вољи. У једној осредњој чинији измешати све заједно, кроз пресу пропуштен бели лук, оригано, босиљак, першун, со и додати мало више од пола уља у смесу, док не буде глатка смеса. Свако парче хлеба премазати овом смесом, посути наренданим сиром и прелити остатком маслиновог уља. Пећи у рерни на 200 степени док се сир на хлебу не отопи.

Пријатно!

Kako da oljuštite beli luk brzo: Ova tri trika olakšaće vam život

Преузмите андроид апликацију.