Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Hleb od krompira

Pripremite drugačiji hleb i osetite sjajnu kombinaciju krompira i ruzmarina.
Foto: Pixabay/Lebensmittelfotos
Sastojci:
  • 600 grama pšeničnog brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • 600 mililitara mlaćenice ( Mlaćenica je mleko koje ostaje nakon mlaćenja, odnosno izrade putera i ukusom je najsličnija jogurtu, a manje je gusta od pavlake)
  • 1 krompir
  •  ruzmarin
Priprema:

U činiju prosejite brašno, sodu bikarbonu i so i napravite rupu u sredini. Dodajte mlaćenicu i zamesite testo. Mesite na pobrašnjenoj površini minut, dva. Oblikujte hleb i stavite ga u pleh obložen papirom za pečenje. Na svaka tri centimetra napravite dijagonalne rezove na hlebu i u njih utisnite kriške krompira i listove ruzmarina. Pecite 35-45 minuta na 190 stepeni dok hleb ne porumeni.

Prijatno!

Ne volite podgrejanu picu? Ovom metodom biće kao sveže pečena

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake