Pripremite drugačiji hleb i osetite sjajnu kombinaciju krompira i ruzmarina.
Sastojci:
- 600 grama pšeničnog brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 600 mililitara mlaćenice ( Mlaćenica je mleko koje ostaje nakon mlaćenja, odnosno izrade putera i ukusom je najsličnija jogurtu, a manje je gusta od pavlake)
- 1 krompir
- ruzmarin
Priprema:
U činiju prosejite brašno, sodu bikarbonu i so i napravite rupu u sredini. Dodajte mlaćenicu i zamesite testo. Mesite na pobrašnjenoj površini minut, dva. Oblikujte hleb i stavite ga u pleh obložen papirom za pečenje. Na svaka tri centimetra napravite dijagonalne rezove na hlebu i u njih utisnite kriške krompira i listove ruzmarina. Pecite 35-45 minuta na 190 stepeni dok hleb ne porumeni.
Prijatno!
Ne volite podgrejanu picu? Ovom metodom biće kao sveže pečena
Preuzmite android aplikaciju.