За све оне који мање воле месо, брз и лаган гулаш од печурака незаборавног укуса, идеалан је предлог за данашњи ручак.
Састојци:
- 800 грама печурака
- 1 цео празилук (бели и зелени део)
- 1 црни лук
- 2 чена белог лука
- 250 милилитара сока од парадајза
- 1 кашичица алеве папарике
- 2 листа ловора
- вегета, бибер, со по укусу
Припрема:
На уљу продинстајте исецкан празилук и црни лук док не омекшају, па додајте опране и исецкане печурке. На лаганој ватри динстајте печурке док не омекшају и док не испари течност коју су пустиле.
Сипајте алеву паприку, исецкан бели лук, промешајте, а затим прелијте печурке соком од парадајза. Ако има потребе долијте воду уз повремено мешање. Додајте со, бибер по укусу и ловоров лист. Кувајте гулаш уз повремено мешање још 20 минута.
Ако желите да гулаш буде гушћи, у 50 мл хладне воде размутите кашичицу брашна, прелијте гулаш брашном и пар минута га мешајте на тихој ватри док се не згусне. За гулаш користите ситније печурке, а за богатији укус гулаша комбинујте више врста печурака.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.