Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Fensi torta sa malinama

Lisnate kore, ukusna krema i osvežavajuće voće savršen su par, a sve ovo je kombinovano u receptu ispod. Iako izgleda komplikovano, priprema je brza i jednostavna, pa može svako, bez obzira da li ima iskustva u kuhinji ili ne.
Foto: Pixabay/Monfocus
Sastojci:
Za kremu:
  • 400 mililitara mleka
  • 150 grama šećera
  • 5 žumanca
  • 7 listova želatina
  • 250 mililitara slatke pavlake
Za žele od maline:
  • 250 grama malina
  • sok od pola limuna
  • 4 kašike šećera
  • 7 listova želatina
Za kore:

Pakovanje smrznutog lisnatog testa ili dva pakovanja svežeg lisnatog testa

Dodatno:
  • 200 ml pavlake za šlag
Priprema:

Pripremite kremu. Pripremite želatin prema uputstvima na pakovanju. Stavite mleko na vatru i sačekajte da proključa. U posebnoj posudi pomešajte žumanca i šećer dok ne dobijete penastu teksturu. U smesu sa žumancima i šećerom staviti prokuvano mleko, pa vratiti u posudu u kojoj se kuvalo mleko. Kuvajte kremu pet minuta. U gotov krem dodajte dobro oceđen želatin i mešajte dok se želatin ne rastvori. Preko kreme staviti providnu foliju i staviti u frižider da se potpuno ohladi. U ohlađeni krem umešajte prethodno izmiksani šlag. Pripremite žele od maline. Pomešajte maline, limunov sok i šećer i kratko prokuvajte. U međuvremenu pripremite želatin prema uputstvu na pakovanju. Kada želatin nabubri, sklonite maline sa vatre i dodajte im želatin. Ostavite ih sa strane da se malo ohlade. Pripremite lisnate kore. Ako koristite smrznuto lisnato testo, odmrznite ga prethodne noći. U pakovanju se obično nalaze dva komada testa, svaki razvucite i izrežite dva jednaka kruga sa prstenom kalupa. Jedan krug ostavite ceo, a drugi isecite na osam kriški, kao da sečete tortu. Obrnutu stranu pleha obložiti papirom za pečenje i na nju staviti koru. Na koru stavite drugi komad masnog papira i prekrijte drugim plehom. Tako će kore ostati tanke i hrskave. Pecite kore na 200 stepeni oko 15 minuta. Od 200 ml šlaga pripremite šlag. Složite tortu. Na donju koru stavite žele od malina, na vrh žuti krem, zatim umućenu slatku pavlaku i na kraju poređajte kriške lisnatog testa. Ohladite najmanje sat vremena pre rezanja.

Prijatno!

Ovo voće morate jesti što češće!

Preuzmite android aplikaciju.