Млинце је заправо врло једноставно направити, а све састојке већ имате код куће.
Састојци:
- 1 килограма јаког брашна
- 1 јаје
- 0,5 децилитра уља
- 4-5 децилитра млека млаког
- 1 кашичица соли
- вода
Припрема:
Помешајте брашно, јаје, уље, млеко и со у великој посуди. По потреби додајте млаку воду да добијете чвршће тесто. Мешајте га рукама, а не миксером. Поделити тесто на неколико делова и сваки разваљати у правоугаоник. Направите тесто тако танко да буде скоро провидно. Загрејте рерну на 120 до 150 степени. Окрените велики плех наопако да добијете равну површину и намажите га са неколико капи уља. Урадите ово само за прву рунду млинаца које ћете пећи, не морате поново премазати лим. Сваки круг пеците 3 до 4 минута, док просо не добије златножуту боју. Уверите се да нису превише тамни.
Пријатно!
Evo zašto treba da jedemo šargarepu u neograničenim količinama!
Преузмите андроид апликацију.