Keksići koji nas vraćaju u detinjstvo. Keksići koje je devedesetih godina pravila skoro svaka baka svojim unucima. Dosta ljudi je odraslo na ovom keksu. Tako ga je lako napraviti, ukus je bozanstven, a deca su prosto luda za njim.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 700 grama brašna
- 250 grama masti
- 300 gram kristal šećera
- 200 mililitara mleka
- 2-3 vanilin šećera
- 1 kora limuna
- čokolada
- šećer u prahu
Priprema:
Umutiti svinjsku mast sa šećerom i celim jajima. Kada smesu dobro umutimo dodamo, vanilin šećer, koru limuna i mleko. Zatim dodamo brašno, sve dobro umesimo da se dobije čvršća masa. Testo ostavimo preko noći u frižideru, tako će biti ukusnije. U mašinu za meso na kojoj stavimo modlu praviti keks željenog oblika. Keks peći na 180 stepeni oko dvadesetak minuta. Keks umakati u rastopljenu čokoladu ili šećerom u prahu ukrasiti.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.