Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Domaći kečap

Zamislite svaki zalogaj hrskavog pomfrita, sočni hamburger ili sendvič preliven ovim domaćim sosom. Napravite sami svoj kečap i zaboravite na kupovni.
Foto: Pixabay/Hans
Sastojci:
  • 5 kilograma svežeg paradajza
  • pola kilograma luka
  • pola kilograma crvene paprike
  • četiri čena belog luka
  • pola litra jabukovog sirćeta
  • dve šolje šećera
  • jedna kašičica sveže mlevenog bibera
  • dve kašike morske soli
Priprema:

Prvo ogulite i očistite paradajz, uklonite semenke i iseckajte ga na veće komade. Zatim oljuštite luk i biber i takođe ih iseckajte. Sitno iseckati beli luk. Pomešajte sve sastojke u velikom loncu i kuvajte na srednjoj vatri do ključanja. Zatim smanjite vatru i kuvajte još desetak minuta, dok povrće ne omekša, povremeno mešajući. Skinite sa vatre i sve mikserom mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Vratite lonac na vatru i uz stalno mešanje kuvajte na srednjoj vatri dok se smesa ne zgusne. Ovaj proces može trajati oko dva sata. Da biste proverili da li je vaš kečap gotov, stavite kašiku smese na tanjir. Ako se smeša ne prospe, vaš kečap je spreman. Sipajte u sterilisane tegle. Sterilizujte tegle tako što ćete ih kuvati u vodi deset minuta. Ostavite da se ohladi i čuvajte na hladnom i suvom mestu. Uživajte u svakom zalogaju ovog domaćeg kečapa koji će svaki obrok učiniti nezaboravnim iskustvom.

Prijatno!

 

Iskoristite peteljke od paprika na fantastičan način

Preuzmite android aplikaciju.