Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Домаћа пилећа паштета

С обзиром на то да су паштете из конзерве изузетно нездраве, домаћа паштета од пилетине је идеалан избор за ужину.
Фото: Pixabay/felicia_luciana
Састојци:
  • кашика путера главица црвеног лука
  • 650 грама очишћених пилећих батака
  • три чена белог лука
  • со
  • 100 милилитара белог вина
  • прстохват млевене црвене паприке
  • прстохват бибера
  • прстохват кари праха
  • кашика соја соса
  • 90 грама путера
  • кашика мајонеза
  • пола кашичице сенфа
  • две кашике маслиновог уља
Припрема:

На кашичици путера продинстајте исечен црвени лук. Месо исеците на мале комаде и помешајте га са луком. После тога додајте сецкани бели лук, со, црвену паприку, бибер, соја сос, кари у праху и вино. Све динстајте око 40 минута. Маслац исећи на танке кришке и оставити на собној температури да омекша. Помешајте га са месом. Затим ставите смесу у блендер и додајте мајонез, сенф, маслиново уље и измиксајте. Посолите по потреби. Додајте паштету у чиније и прелијте танким слојем отопљеног путера. Оставите да одстоји у фрижидеру неколико дана. Ако имате вишак паштете, можете је ставити у пластичне кесе или контејнере и замрзнути.

Пријатно!

Recept dana: Banana „bread“ sa čokoladom

Преузмите андроид апликацију.