Не купујте подлогу за пицу, имамо супер рецепт! Надев је ствар ваше креације
Рецепата за пицу данас има колико и људи на свету.
Свако може да припреми ову италијанску делицију, само треба својој машти да придружи оно што има у фрижидеру.
Да, јесте пореклом из Италије, али она је данас јело читавог света, омиљена на свим меридијанима, па и код нас.
Она је друштвено јело јер окупља људе који воле да деле пицу.
Неко воли тзв. уличарку, на парче, а неко оригиналну пицу коју спрема пица-мајстор.
Али сви воле и ону која настаје у њихом дому.
Ово тесто је одлично, надев бирајте по жељи.
За једну пицу пречника 32 центиметра потребно вам је око 280 грама теста, па ову меру можете да припремите и да правите пицу и две-три вечери.
Прво и основно правило за надев: на пицу никада не стављајте кечап.
Састојци за тесто
1 кг брашна (најбоље меко брашно тип 00)
1 кесица прашка за пециво
400 мл јогурта
200 мл млека
3 јајета
3 кашике уља
1 кашичица соли
1 кашичица шећера
За надев:
250 мл парадајз-пелата
400 г качкаваља (гауда или моцарела, или комбиновано)
250 г печурака
250 г шунке (било ког деликатеса)
1 главица црвеног лука
1 црвена паприка
1 свеж парадајз
100 г црних маслина
гранчица рузмарина
оригано
Припрема
1. У чинији помешаје све састојке за тесто.
2. Када се састојци сједине, извадите тесто из чиније и месите га док не постане компактно.
3. Вратите тесто у чинију, покријте га крпом и оставите у фрижидеру три сата.
4. Од целокупног теста издвојите комад пречника 5‒7 цм (за породичну величину) и развијте га оклагијом.
5. Качкаваљ изрендајте, а печурке исецкајте.
6. На развучено тесто ставите пелат, качкаваљ и остале састојке.
7. Ставите кору у плех, а затим у загрејану рерну на 200 степени и пеците док тесто не порумени (око седам минута, зависно од јачине рерне).
Савет плус: Од овог теста можете да спремате и слане кифлице са сиром или слатке са еурокремом за доручак.
Пријатно!