Куповни слаткиши ове врсте могу да садрже више шећера и вештачких додатака, па је најбоље да их направите сами. Погледајте рецепт за домаћу чоколадну бонжиту која се прави од 3 састојка, а одлична је ужина, али и посластица уз кафу.
Састојци:
- 120 грама млечне чоколаде
- 80 грама меда
- 220 грама чоколадних житарица
Припрема:
Сипајте млечну чоколаду и мед у чинију и пеците у микроталасној 2 минута да се истопи. Сипајте житарице у чинију и сипајте мешавину чоколаде и меда. Све добро измешати. Сипајте смесу у калуп и добро је поравнајте. Притисните кашиком да се све добро сједини. Ставите у фрижидер на 2 сата. Након истека времена, извадите га из калупа и пребаците на даску за сечење и исеците на комаде. На врх додајте отопљену чоколаду и послужите.
Пријатно!
Jedan sastojak ublažiće gorušicu posle kafe: Ovo je najgora kombinacija
Преузмите андроид апликацију.