Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Дезерт од млека који се не пече

Млечни десерт је један од оних колача без печења. За припрему је потребно само 25 минута. Благог је укуса, па се препоручује да га допуните ренданом чоколадом.
Фото: Pixabay/ analogicus
Састојци:
  • 10 комада кекса са путером
  • 520 милилитара млека
  • 180 грама шећера
  • један ванилин шећер
  • пет жуманаца
  • 18 листова желатина или 30 грама млевеног желатина
  • хладна вода за желатин
  • 450 грама грчког јогурта или павлаке
За декорацију:
  • рендана чоколада
Припрема:

У чинију са жуманцима додајте шећер и ванилин шећер. Све мутите  док смеса не постане пенаста. Сипајте смешу у шерпу и сипајте млеко. Након тога потребно је загревати на лаганој ватри уз стално мешање док не проври. Када проври склонити са ватре. Листове желатина потопите у воду и оставите да набубри према упутству на паковању. Када набубри, извадите из воде, мало оцедите и додајте у смесу са млеком и жуманцима. Мешајте док се желатин не раствори, а затим оставите да се смеша охлади на собну температуру. На крају додати грчки јогурт или павлаку и све добро измешати. Смесу сипајте у плех или калуп обложен папиром и одозго распоредите бисквит. Торту је потребно хладити најмање четири сата, а најбоље је оставити у фрижидеру преко ноћи. Охлађени колач извадити из калупа и пажљиво одвојити папир за печење. Одозго украсите ренданом чоколадом.

Пријатно!

Užina koju treba da jedemo češće

Преузмите андроид апликацију.