Tikvice su jedna od omiljenih namirnica, jer ih možemo ukombinovati gotovo u svaki obrok. Lako i brzo se pripremaju, nisu teške za želudac i mogu da budu odličan prilog uz jelo od krompira ili bareni pirinač. Takođe, dobro se slažu sa sosom od paradajza.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 2 šargarepe
- 2 jajeta
- 2 čena belog luka
- 200 grama brašna
- so
- biber
- prašak za pecivo
- peršunov list
Priprema:
Izrendati tikvice i šargarepe na krupnoj strani rendice. Tikvice posoliti i staviti da odstoje. Kad malo odstoji ocediti višak vode što su tikvice pustile. Dodati sitno rendan beli luk, so, biber, peršun, brašno, jaja, izrendane šargarepe, pola kesice praška za pecivo. Od napravljene mase vaditi kašikom ćufte i peći u zagrejanom ulju da porumene. Ispečene ćufte vaditi i stavljati na salvetu da upije višak masnoće.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.