Tikvice su zdravo povrće od kojeg mogu da se prave najrazličitija jela, a ovo je definitivno jedno od najukusnijh. Obavezno isprobajte recept za ćufte od tikvica u paradajz sosu jer će vas oduševiti, a lako se spremaju.
Sastojci:
- 3 srednje tikvice
- 2 čena belog luka
- malo svežeg bosiljka (može sušeni)
- 1 jaje
- 200 grama prezli
- 100 grama parmezana (može bilo koji tvrdi sir)
- 2 kašičica brašna
- 1 konzerva pelata (može i paradajz sos)
Priprema:
Izrendajte tikvice, pa ih stavite u posudu koju ste obložili čistom krpom. Posolite i ostavite 10 minuta, pa umotajte tikvice u krpu i procedite svu vodu. Prebacite ih u suvu činiju i dodajte mleveni beli luk, seckani bosiljak, prezle i parmezan. Posolite i pobiberite. Oblikujte ćufte i propržite ih u tiganju u kojem ste ugrejali malo ulja. Vadite ih na ubrus da se ocede. U suv tiganj sipajte pelat i brašno, pa dobro premšajte. Kad krene da ključa dodajte ćutfte i ostavite još nekih 5 minuta.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.