Donosimo zanimljivu varijantu posnih ćufti od pasulja umesto mlevenog mesa. Zamena je zaista ukusna, a možete da je i prilagođavate svom ukusu.
Sastojci:
- konzerva crvenog pasulja
- 200 grama šampinjona
- 1 kašikica belog luka u prahu
- 1 kašikica crnog luka u prahu
- 1 kašikica aleve paprike
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašike mlevenog lana
- 3 kašike brašna od leblebije
- so i biber po ukusu
- peršun
Priprema:
Mleveni lan pomešajte sa 5 kašika vode i ostaviti da stoji desetak minuta. Za to vreme izblendati pasulj i pečurke sa začinima, dodati mešavinu lana i vode, potom brašno i formirati ćufte. Peći ih u rerni na 200 stepeni na papiru za pečenje i okretati na svakih 1o minuta dok ne porumene sa svih strana. Ako želite možete ih ispržiti i u tiganju na ulju.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.