Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Ćufte od pasulja

Donosimo zanimljivu varijantu posnih ćufti od pasulja umesto mlevenog mesa. Zamena je zaista ukusna, a možete da je i prilagođavate svom ukusu.
Foto: Pixabay/ hugok38
Sastojci:
  • konzerva  crvenog pasulja
  • 200 grama šampinjona
  • 1 kašikica belog luka u prahu
  • 1 kašikica crnog luka u prahu
  • 1 kašikica aleve paprike
  • 2 kašike soja sosa
  • 2 kašike mlevenog lana
  • 3 kašike brašna od leblebije
  • so i biber po ukusu
  • peršun
Priprema:

Mleveni lan pomešajte sa 5 kašika vode i ostaviti da stoji desetak minuta. Za to vreme izblendati pasulj i pečurke sa začinima, dodati mešavinu lana i vode, potom brašno i formirati ćufte. Peći ih u rerni na 200 stepeni na papiru za pečenje i okretati na svakih 1o minuta dok ne porumene sa svih strana. Ako želite možete ih ispržiti i u tiganju na ulju.

Prijatno!

Ovo povrće može da pomogne u smanjenju rizika od određenih karcinoma, bolesti srca i poboljšava rad creva

Preuzmite android aplikaciju.