Kada želite jednostavan, obilan i ukusan ručak, ćufte od mlevenog mesa u paradajz sosu su odličan izbor. Za pripremu je potrebno pola sata, a možete ih poslužiti uz testeninu ili krompir.
Sastojci:
- 500 grama mlevenog mesa
- dve kriške starog hleba
- jedno jaje
- 100 mililitara mleka
- 50 grama
- prezle
- jedan crveni luk
- nekoliko čena belog luka
- 500 mililitara paradajz sosa
- ulje
- so
- biber
Priprema:
Prvo iseckajte hleb i prelijte ih mlekom. Zatim oljuštite i iseckajte crveni i beli luk i dodajte ih u istu posudu sa mlevenim mesom. Dodajte jaje, biber i so. Omekšale komade hleba izgnječite i dodajte u činiju sa mesom i promešajte. Posle toga dodajte prezle i ponovo promešajte. Smesu podeliti na jednake delove i formirati loptice. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri i kratko propržite ćufte. Izvadite ćufte, dodajte paradajz sos i kada provri vratite ćufte. Poklopite i ostavite da kuva na tihoj vatri dok se količina sosa ne smanji za polovinu. Ćufte se mogu poslužiti uz testeninu, pire krompir ili kuvani krompir.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.